nedjelja, 30. ožujka 2014.

ODRŽANA PRVA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA “VOLONTERA I PRIJATELJA KONJIČKE REGIJE”

Prva sjednica Upravnog odbora udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK), održana je 27. marta  i istoj su prisustvovali svi članovi Upravnog odbora kao i predsjednica Skupštine Elvira Ćosić i član Skupštine Zoran Hadžiosmanović.

Sjednicu je otvorio Adis Muhibić, predsjednik VIPK-a, koji je čestitao svima na uspješnoj registraciji udruženja i naporima kojima su se aktivisti izložili u tom pravcu. Istakao je ozbiljnost rada Upravnog odbora kao tijela udruženja od javnog interesa, te promovisao značaj riječi “da niko nije pametan kao svi zajedno”, što dovoljno govori o vrijednosti  timskog rada.


Na sjednici su donesene i prve odluke. Za blagajnicu udruženja izabrana je Elvira Ćosić, logističke poslove vodit će Mustafa Kurtić, dok će Sanela Muhibić predvoditi Tim za odnose s javnošću u kojem će participirati Zoran Hadžiosmanović i Mirsad Čukle. Poslovna banka udruženja bit će Union banka Konjic, dok će knjigovodstvene poslove obavljati certificirani računovođa iz Konjica.


Registar članova udruženja, pristupnice i upis novih članova vršit će radna grupa na čelu sa potpredsjednicom Azeminom Baljeta, dok će evidenciju i arhiviranje tekuće korespodencije i akata vršit predsjednik Adis Muhibić.

U cilju jačanja kapaciteta udruženja, VIPK će pristupiti i mreži NYGEA, te pomagati svojim iskustvom i stručnošću u radu mladih ljudi svih udruženja i organizacija na području općine Konjic i šire.

Podsticanje povjerenja i pozitivnog stava prema zajednici u kojoj će se njeni članovi osjećati sigurno i zbrinuto uz buđenje svijesti o stanju u lokalnoj zajednici i mogućnostima demokratskog djelovanja, bit će vodilja našeg udruženja.



TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Konjic, 30.3.2014.

Nema komentara:

Objavi komentar