nedjelja, 17. kolovoza 2014.

Predavanje u Konjicu: Prevencija trgovine ljudima


Predavanje je održano 17.8. u Domu izviđača, u organizaciji Udruženja “Novi put“ iz Mostara i NVO Volonteri i prijatelji konjičke regije. Predavanju su prisustvovali mladi kao i jedan broj roditelja.
Predavači Edisa Demić i Abida Pehlić iz Mostara, iznijele su osnovne podatke za BiH, informacije i metode rada  trgovaca  ljudima, , te kazale da problem ubrzano narasta u našoj sredini i okruženju.


U svijetu svake minute po jedna nova žrtva postaje predmet trgovine ljudima. Bosna i Hercegovina je polazna, odredišna i tranzitna zemlja za djecu, žene i muškarce koji su predmet trgovanja ljudima u zemlji i  inostranstvu.



U izjavi za naš portal Edisa Demić je rekla:“ Posljednjih godina dešava se porast domaćih žrtava trgovine ljudima, koje se najčešće povedu za primamljivim oglasima za posao, muškarci su žrtve radne eksploatacije, djeca žrtve prosjačenja, a žene žrtve seksualne eksploatacije“.

U podijeljenim  promotivnim materijalima navedene su adrese i brojevi telefona za više informacija Udruženje „Novi put“ 036 988 022; linija za pomoć  060 318 77 88; e mail: info@newroadbih.org; www.bihat.ba


Nema komentara:

Objavi komentar