ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

OMBUDSMENI BIH UPUTILI ZAHVALNICU KONJIČKIM VOLONTERIMA

Institucija Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine uputila je pismo zahvalnosti udruženju „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ na kvalitetnom i kontinuiranom angažmanu  u predmetu dječaka s teškoćama u razvoju Belmina Kozića iz Konjica.


„Argumentovano ste ukazali na tešku i kompleksnu aktuelnu problematiku. Animirali ste, također, relevantne institucije i pojedince, da se stvori poseban senzibilitet kod bh javnosti, kako bi se u praksi dosljedno implementirao proklamovani princip – najboljeg interesa djeteta. Pošto još uvijek realno postoje brojni nerješeni egzistencijalni problemi (pogažena temeljna ljudska prava) stanovnika Konjica i šire regije, aktivnosti „VIPK“ su i bit će od neprocjenjivog značaja za procese normalizacije stanja u državi“, navodi se između ostalog u dopisu Područnog ureda Mostar.

Upravni odbor VIPK pozdravlja pismo zahvalnosti i poručuje konjičkoj javnosti i šire, da svoje aktivnosti nastavljamo sa još jačim intezitetom, kako bi se dječija prava i prava mladih u našem gradu postavila na prvo mjesto kod onih koji voljom naroda odlučuju.

Konjic, 03.11.2014. godine

Nema komentara:

Objavi komentar