ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

VIPK ZATRAŽIO REAKCIJU UGSM ZA POSTAVLJANJEM SPOMEN PLOČE AMINI ŠABANAGIĆ


Erminu Kariću, predsjedniku Udruženja za bolji Sanski Most (UGSM) danas je iz Konjica upućena inicijativa u kojoj se, između ostalog navodi:

„Imajući u vidu izuzetan značaj koji Udruženje građana za bolji Sanski Most čini kako bi svoju životnu sredinu i međuljudske odnose unaprijedio na bolje, respektujući Vaše svako dobro djelo urađeno za ugrožene sugrađane i podstaknuti jutrošnjim medijskim člankom u listu Dnevni avaz u kojem je objavljena ispovijest Zekije i Mirsada Šabanagića, roditelja ubijene Amine Šabanagić iz Sanskog Mosta, odlučili smo da Vam se obratimo sa inicijativom da pokrenete aktivnosti kojima ćete želju roditelja za postavljanjem Spomen obilježja ubijenom djetetu u saradnji sa nadležnim službama općine Sanski Most sprovesti u djelo.

Naime, kako je navedeno u pomenutom članku, Mirsad i Zekija Šabanagić još 2009. godine su uputili molbu Općinskom vijeću (OV) Sanski Most da se inicira postavljanje spomen-ploče na Trgu ljiljana, gdje je Amina Šabanagić posljednji put viđena živa 19. maja 2004. godine. Nažalost, Kolegij OV Sanski Most je odbio da ovu inicijativu stavi na dnevni red.

Iako svirepo ubijenu Aminu ništa ne može vratiti, niti za njene najmilije ima utjehe, rasvjetljavanje ovog, jednog od najmisterioznijih poslijeratnih ubistava u BiH, od strane istražitelja Federalne uprave policije, itekako vraća vjeru u policiju i daje nadu građanima Bosne i Hercegovine da niti jedan zločin neće biti nerješen, a njegovi počinioci biti privedeni pred lice pravde.

Molimo Vas, da primite naše srdačne pozdrave iz Konjica!“



Nema komentara:

Objavi komentar