utorak, 10. lipnja 2014.

BUDI LI SE MLADOST KONJICA?

Kolegij Općinskog vijeća Konjic (OV) prihvatajući inicijativu Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK) na sjednici održanoj 28. maja, donio je zaključak kojim je obavezao Klubove vijećnika političkih stranaka da u narednom periodu izvrše konsultacije i predlože zamjenu neaktivnih članova Komisije za pitanja mladih zbog njihove neučinkovitosti.


Podsjećamo javnost, Odlukom Općinskog vijeća Konjic, broj: 03-05-12-3963/12 od 27.12.2012. godine imenovana su stalna radna tijela, između ostalih i Komisija za pitanja mladih u sastavu: Adis Bakalović (SDA), predsjednik, Damir Rajić (SDP), član i Evelina Macić (SPRBIH), članica.



Upravni odbor VIPK-a na sjednici održanoj, 27. marta razmatrao je raspoložive informacije o radu pomenute Komisije, te odlučio da se obrati predsjedavajućem OV Konjic Ivanu Karloviću, da zajednički iznađemo rješenje kako bi se život mladih u našem gradu unaprijedio i poboljšao. Nadamo se da će predstavnici političkih stranaka koje participiraju u radu OV Konjic ovaj put izabrati aktiviste koji u potpunosti žele i mogu odgovoriti ovom zadatku.

Koristimo priliku da pohvalimo jučer prihvaćen i potpisan Sporazum između OV, načelnika i NVO organizacija općine Konjic, kojeg je potpisala Amela Hujdur, kao predstavnica nevladinih organizacija.

Iako mi, kao nevladina organizacija, direktno nismo bili upoznati, niti imali priliku odlučivati transparentno  o osobi koja će biti potpisnik predmetnog Sporazuma, pozdravljamo ovu pozitivnu ideju i nadamo se da će imenovana predstavnica biti ubuduće adresa i nama i svim drugim nevladinim organizacijama, a sve u interesu javnosti i građana Konjica.


Konjic, 10.06.2014. godine

Nema komentara:

Objavi komentar