četvrtak, 17. srpnja 2014.

NAPAD NA UČESNIKA MARŠA MIRA MUSTAFU KURTIĆA IZ KONJICA JE ZA SVAKU OSUDU

Saopštenje za javnost



Udruženje „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ (VIPK) upućuje najoštriji protest gospodinu Ćibo Ramizu, vlasniku firme „Bregava-trans“ iz Konjica, zbog fizičkog napada i verbalnih uvreda upućenih dugogodišnjem učesniku „Marša mira Nezuk-Potočari“ Mustafi Kurtiću – Mući iz Konjica na dan dženaze u Srebrenici, 11. jula 2014. godine.

Fizički napad na učesnika Marša narušenog zdravlja (dijabetičar), radnika PD „Igman“ dd Konjic i našeg dugogodišnjeg člana udruženja zbog pitanja o tome zašto nema mjesta u autobusima za učesnike Marša iz Konjica koje je doniralo Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Vlade FBIH, korištenje uvredljivih riječi i psovki od strane osobe zadužene za siguran prevoz građana na dan dženaze u Srebrenici, predstavlja najgrublji primitivni atak na dostojanstvo čovjeka i svojevrsnu sramotu za našu općinu Konjic.

VIPK izražava zabrinutost zbog činjenice, da se organizacija Marša mira iz Konjica prepušta na snalaženje raznim pojedincima i organizacijama koje se finansiraju neravnomjerno iz budžeta općine Konjic, a da se nadležna resorna općinska služba zadužena za pitanje boraca komotno ponaša, umjesto da preuzme glavnu i koordinirajuću ulogu.

Zbog toga, pozivamo načelnika općine i Općinsko vijeće, da sistemski urede odlazak i povratak učesnika Marša mira, kao i sve građane da se suprostave bahatom i nasilničkom ponašanju bilo kojeg lica, koristeći pri tome legitimna sredstva reagiranja, kao što je to učinio i g. Kurtić prijavivši jutros PU Konjic nasilničko ponašanje gore pomenutog vlasnika autobusa.


TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VIPK 

Nema komentara:

Objavi komentar