utorak, 22. srpnja 2014.

Sanirali poklopce ulične rasvjete u Trešanici





Nedostatak poklopaca i ogoljene žice na stubovima električne rasvjete u ulici Civilnih žrtava rata u mjesnoj zajednici Trešanica predstavljale su opasnost i ugrožavale život građana, a posebno djece.

Početkom jula ove godine aktivisti Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ (VIPK) obavijestili su JKP „Standard“ Konjic o uočenom problemu duž cijele ulice, te zatražili hitno preduzmanje mjere i radnje kako bi se rizična situacija uklonila. VIPK-ovci su zatražili i da se preventivno izađe na teren u svim drugim ulicama i utvrdi stanje ispravnosti stubova električne rasvjete. Od jučer, novi poklopci su postavljeni i rasvjeta više ne predstavlja opasnost po građane, te koristimo ovu priliku da se zahvalimo JKP „Standard“ Konjic na prevenciji potencijalne opasnosti.

Podsjećamo javnost, da smo početkom aprila ove godine nadležnom Komunalnom inspektoru općine Konjic ponovo ukazali na oštećenja klupe i nekoliko dječijih rekvizita  koji se nalaze locirani u parku ove ulice. Sva oštećenja su rezultat vremenskih uvjeta, trošnosti drvenih podloga, te loše ugradbe kvaliteta drveta.

Očekujemo uskoro i sanaciju uočenih nedostataka kako bi se preventivno spriječilo povređivanje djece i sadašnje ružno stanje koje kao takvo generira daljnje oštećenje od nedobronamjernih sugrađana uklonilo, te poboljšao ambijent življenja u našem gradu.



Konjic, 22.07.2014. godine

PORTAL KONJIC24.INFO: http://www.konjic24.info/lokalno/vijesti/sanirali-poklopce-ulicne-rasvjete-u-tresanici-foto/
PORTAL MOJKONJIC.COM: http://www.mojkonjic.com/clanak/sanirali-poklopce-ulicne-rasvjete-u-tresanici/122380


Nema komentara:

Objavi komentar