subota, 27. rujna 2014.

Prezentacija: "Moja ideja - moja budućnost"



Unija za održivi povratak i integracije u BiH, organizovala je 25.09.2014. godine prezentaciju platforme pod nazivom "Moja ideja - moja budućnost" u sali Gradskog vijeće Grada Sarajeva.

Ideja za organiziranjem Prezentacije nastala je u toku realizacije projekta “Zadržavanje mladih u ruralnim sredinama kroz edukaciju o zapošljavanju“ koji je finansiran od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, uz sufinasiranje Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Cilj prezentacije bio je da se predstave ideje mladih ljudi koje su se pokazale kao najbolje kroz edukaciju u okviru ovog projekta
Iako mladi iz ruralnih područja u Bosni i Hercegovini ne posjeduju adekvatnu pomoć koja bi im omogućila realizaciju njihovih ideja oni i dalje posjeduju potencijal i entuzijazam za poduzetništvo. Istaknuto je kako su mladi povratnici koji žive u ruralnim dijelovima BiH nepravedno zapostavljeni, stoga je posvećena posebna pažnja edukaciji, te njihovom zadržavanju. Tokom prezentacije mladi su imali priliku predstaviti svoje biznis ideje, koje se najviše dotiču poljoprivrednog sektora.

Svoju ideju predstavili su i mladi iz Konjica Endi Omeragić, Elvir Ćosić i Zoran Hadžiosmanović, članovi NVO “Volonteri i prijatelji konjičke regije”.

Konjic, 27.09.2014.

Nema komentara:

Objavi komentar