utorak, 23. prosinca 2014.

Dobro došli na „Karneval dječijih osmijeha 2014“

Šta je karneval dječijih osmijeha, kako teku pripreme, šta je osnovna ideja i cilj, iskustva iz prethodnih karnevala, koje sadržaje će imati ove godine, ko sve pomaže organizaciju karnevala, ova i druga pitanja postavili smo Elviri Ćosić, predsjednici organizacionog odbora ovogodišnjeg Karnevala.



"Karneval dječijih osmijeha" je nešto što svake godine Volonteri i prijatelji konjičke regije, uz pomoć djece, roditelja i prijatelja iznesu kao najljepšu novogodišnju bajku. Ovogodišnji karneval je treći po redu, osnovna ideja jeste da okupimo svu djecu Konjica i okoline bez obzira na vjeru, spol, naciju, sposobnosti, talente, interesovanja i bilo čega drugog, i da ih spojimo da međusobno dijele radost, igru i iznenađenja. 

Proteklih godina bilo je jako lijepo vidjeti tu ogromnu, veselu, šarenu masu kako kroz ulice našeg grada gradi jednu stazu pozitivnosti, ali i put budućnosti jer ovo je jedan, zasigurno, historijski čin u gradu kojim gradimo mostove prijateljstva među nama, budimo osjećaj ljudskosti u djeci, kako bi ona sutra izrasla u pozitivne mlade ljude.

Željeli smo da jednom aktivnošću obuhvatimo sve nas, kao jedinstveno čovječanstvo naših prostora; da ne uključimo samo ni muslimane, ni katolike, ni pravoslavce, ni Hrvate, ni Bošnjake, ni Srbe, ni Jevreje, ni Rome, niti bilo koga pojedinačno; već naprotiv da sve te različitosti obuhvatimo nečim jedinstvenim, što spaja, integriše. Znamo da Nova godina, kao međunarodni praznik, dolazi za sve ljude svijeta i da ćemo svi te čarobne noći 1.1.računati od 00:00. Zbog toga i jeste veličina i čar Karnevala dječijih osmijeha, koji okuplja sve, tu smo da budemo za druge, za sebe; da izmamimo djeci osmijehe na licima, ali i onom dječaku ili djevojčici u sebi.

Sadržaj ovogodišnjeg Karnevala će biti raznolik. Prvo ćemo imati standardnu šetnju kroz grad, nakon čega će se na Trgu državnosti odvijati sve aktivnosti. Planirane su razne igre uz muziku i zabavu, izbor najbolje maske Karnevala u kategorijama do šest i preko šest godina, te iznenađenja za sve učesnike. Za muziku i ples zadužen je naš rok bend 'VIPK - TOZ'. 

Očekujemo veliki broj djece, kao i podršku partnerskih organizacija i institucija OI "Neretva", AP "Neretva", PU Konjic, RTV Konjic, dok su učešće najavili  novootvoreni dječiji vrtić "Happy Kids" Konjic i portal MojKonjic.com. Za početak logističku podršku u nabavci novogodišnjih slatkiša najavili su roditelji, VIPK, Srpsko-pravoslavna crkvena opština Konjička i Općinski odbor SBB Konjic.

Poručujem svoj djeci, roditeljima i prijateljima da budu dio ove prelijepe priče , jer ovo je najljepša aktivnost koja okuplja sve generacije i nacije Konjica.Roditelji su oduševljeni idejom koja okuplja mališane Konjica u zabavi, igri i veselju. Do sada imamo preko 30 prijavljenih dječaka i djevojčica svih uzrasta i nastavljamo prikupljati prijave na broj telefona 061 610 127 ili e-mail elviracosic@hotmail.com . Pozivamo sve sugrađane da u nedjelju, 28.12. sa početkom u 12 sati budu dio najljepše novogodišnje bajke Konjica. Organizacioni odbor “Karnevala dječijih osmijeha 2014”, poziva sve organizacije i pojedince da se priključe i doniraju slatkiše za dan dječije radosti”, rekla nam je Elvira Ćosić.


Konjic, 21.12.2014. godine

MojKonjic/VIPK














Nema komentara:

Objavi komentar