srijeda, 3. prosinca 2014.

PREDSTAVA “VIRTUELNO JE STVARNO” U KONJICU

U okviru 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja, Fondacija Jedan svijet – platforma za jugoistočnu Evropu (OneWorld platform for Souteast Europe) zajedno sa portalom zenskaposla.ba, u suradnji  sa organizacijom “Volonteri i prijatelji konjičke regije” i “Amaterskim Pozorištem Neretva”  vas pozivaju na predstavu “Virtualno je stvarno”.

Predstava se bavi pitanjem virtualnog  nasilja (cyberbullying-a) koje se sve učestalije dešava djevojčicama, djevojkama i ženama, a odigrat će se u Kino sali u Konjicu, u petak 05.12.2014. sa početkom u 17:00 sati.

Učesnici: - Asja Kevrić - Dino Kerić - Nejla Karkelja - Nađa Muhibić - Dino Hajdar - Endi Omeragić - Zoran Hadžiosmanović - Emina Cokoja - Ena Osmanović. 


Ova aktivnost se odvija u sklopu globalne kampanje „Preuzmi kontrolu nad tehnologijom”,koju u BiH vode Fondacija Jedan svijet – platforma za jugoistočnu Evropu (OneWorld platform for Souteast Europe) zajedno sa portalom zenskaposla.ba.

Kroz historiju, nasilje nad ženama je posmatrano kao privatna stvar, prije nego javna. Zlostavljanje je korišteno kao mehanizam kojim se žena čuvala žene dalje od javnih prostora. Danas, taj isti javni prostor je proširen i na virtualni, unutar kojeg su preslikani svi šabloni, ponašanja i mišljenja iz stvarnog svijeta. Žene i dalje bivaju ušutkane, posramljene, ponižene i zlostavljane kroz kanale informaciono-komunikacionih tehnologija.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Mjesto i datum događaja:  Petak 05/12/2014., Kino sala u Konjicu  (Varda bb) u 17:00 sati.


Sarajevo/Konjic, 03.12.2014. godine


FONDACIJA JEDAN SVIJET
Portal zenskaposla.ba

Nema komentara:

Objavi komentar