ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

FORMIRAN ORGANIZACIONI ODBOR NOVOGODIŠNJEG “KARNEVALA DJEČIJIH OSMIJEHA 2014”




KONJIC – Večeras je u organizaciji Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK), održan radni sastanak aktivista i roditelja na kojem je formiran Organizacioni odbor dječije novogodišnje manifestacije “Karneval dječijih osmijeha 2014”, koji će se održati u nedjelju, 28.12.2014. godine sa početkom u 12 sati u Konjicu.

Podsjećamo, već treću godinu za redom nesvakidašnjim događajem mališanima Konjica volonteri VIPK-a zajedno sa roditeljima donose sreću i radost organizujući Karneval dječijih osmijeha koji se odvija svečanim maskirnim defileom kroz gotovo sve ulice grada. Karneval iz svake godine u godinu postaje sve bolje organizovaniji, sve više posjećeniji i sve više ima zainteresovanih roditelja, a posebno najmlađih, koji su u centru pažnje ove novogodišnje bajke.

Za predsjednicu Organizacionog odbora izabrana je članica VIPK-a Elvira Ćosić, a članovi su Samra Alebić, volonterka VIPK-a i roditelji Milan Bužanin, Suada Salihović-Žiko, Anita Gagula, Saja Herić i Edna Kraljušić.

“Zadovoljstvo u igri i druženju koje priredimo mališanima svake godine doprinoseći prazničnoj atmosferi u našem gradu – neopisivo je. Prijava za mališane, učesnike ovogodišnjeg karnevala traju od 15. do 25. decembra, a roditelji podatke za djecu mogu dostaviti posredstvom telefona udruženja 061 610 127 ili na email adresu elviracosic@hotmail.com”, kazala je predsjednica Organizacionog odbora Elvira Ćosić.

Kao i prošlih godina očekuje se podrška partnerskih organizacija i institucija Odreda izviđača “Neretva”Amaterskog pozorišta “Neretva”, PU Konjic, Radio Konjica, dok su učešće najavili portal MojKonjic.com i novootvoreni dječiji vrtić “Happy Kids” Konjic. Za početak logističku podršku u nabavci novogodišnjih slatkiša najavili su roditelji,VIPK Srpsko-pravoslavna crkvena opština Konjička u Konjicu (SPCO).


Pozivamo sve roditelje, mlade, nevladine organizacije i udruženja da nam se priključe u organizaciji ili donaciji slatkiša za jedan od najljepših događaja koji se priređuje za mališane Konjica.


Konjic, 12.12.2014. godine

http://www.mojkonjic.com/clanak/formiran-organizacioni-odbor-novogodisnjeg-karnevala-djecijih-osmijeha-2014/193073

Nema komentara:

Objavi komentar