subota, 4. siječnja 2014.

KARNEVAL DJEČIJIH OSMIJEHA POSTAJE BREND KONJICA

Već drugu godinu za redom aktivisti NGG “Volonteri i prijatelji Konjica” nesvakidašnjim događajem mališanima grada Konjica donose sreću i radost i privlače sve veći broj učesnika organizujući “Karneval dječijih osmijeha” koji se odvija svečanim maskirnim defileom kroz gotove sve ulice grada.

Posebnost ovogodišnjeg karnevala je u tome što su se roditelji organizovali i dali doprinos u kupovini i pakovanju slatkiša, učestvovali u radu komisija karnevala i bili učesnici samog karnevala. Mališani su svojom kreativnošću u odabiru maski pokazali kako su i danas s ponosom bili vrijedni pažnje, a oni najbolji su nagrađeni specijalnim slatkim poklonima.

S posebnim žaljenjem naglašavamo, da su “Volonteri i prijatelji Konjica” u sklopu projekta “Zaštitimo sretno odrastanje” (rekonstrukcija sportskog poligona u MZ Trešanica) imali stavku za realizaciju maskenbala u vrijednosti od 400 KM koje na žalost nisu dobili, jer je ovaj projekat blokiran u općini Konjic i konačni ishod još uvijek se ne zna. Nadamo se, da će prevladati razum i odgovornost onih koji ovu priču trebaju ispričati do kraja, jer su građani osigurali 5.000 KM i traže samo poštivanje dječijih prava u Konjicu.

Na tom istom poligonu se danas okupila mladost Konjica i pokušala da u masi nelegalno parkiranih automobila sprovede svoje aktivnosti: svečani defile učesnika i izbor najljepših maski karnevala. Uz mnogo truda to su i uspjeli, a da pri tome ne oštete limene ljubimce nesavjesnih građana.

Zahvaljujemo se svim djevojčicama i dječacima, roditeljima, Mirzi Avdiću iz Jablanice, Odredu izviđača “Neretva” Konjic, PU Konjic i NVO Altruista SVJETLO Sarajevo na sveukupnoj saradnji i podršci. Ističemo posebno zadovoljstvo za saradnju sa Endijem Omeragićem i Elvirom Ćosić, koordinatorima ovogodišnjeg karnevala, kao i članovima komisija za donacije i izbor najmaski (Edina Pripo, Nadira Ustalić, Mustafa Kurtić, Suada Salihović, Edina Herić, Amajla Šahinović, Anita Gagula, Azemina Baljeta, Sanela Muhibić i Almedina Kurić).

Konjic, 28.12.2013.




















Nema komentara:

Objavi komentar