petak, 24. siječnja 2014.

OGORČENI STANARI ZAHTJEVAJU RUŠENJE BALKONA ASIMA HEBIBOVIĆA


Na adresu naše grupe zaprimili smo pismo Ibrahima Šabanovića, predsjednika Kućnog savjeta Varda 30, zgrade u kojoj živi dječak Belmin Kozić i njegova samohrana majka Fatima.
Kako se navodi u pismu upućenom na postupanje komunalnom inspektoru Nedžadu Ramiću, traži se hitan izlazak na teren, konstatovanje zatečenog stanja, te izdavanje zakonskog rješenja o uklanjanju ograde i oslobađanju zajedničke površine (trotoara) i javne površine ispred zgrade (vlasništvo općine Konjic).

Ogorčeni stanari navode, da im nije poznato kojim se kriterijima vodila Služba za prostorno uređenje, građenje i obnovu općine Konjic, ali ističu činjenicu da su zbog tog nezakonito izgrađenog balkona i kabadahijskog zauzimanja javne površine dječak i majka teško patili od 2009. godine od kada je blokirana izgradnja invalidskog lifta i na kraju istjerani iz zgrade.

Volonteri i prijatelji Konjica obratili su se Šeherzadi Alić, nadležnoj pomoćnici načelnika općine Konjic i istakli da su pismo ozbiljno shvatili i zamolili da se u skladu sa zakonskim ovlaštenjima pomogne u navedenom zahtjevu.



Nema komentara:

Objavi komentar