utorak, 28. siječnja 2014.

ŠTA JE TRUHLO U OPĆINI KONJIC? ZATRAŽENA ODGOVORNOST SLUŽBENIKA KOJI SU ZAGORČAVALI BELMINU ŽIVOT


U cilju spriječavanja bilo kojeg oblika diskriminacije od strane općinskih službi koje vrše javna ovlaštenja iz nadležnosti općine, Neformalna grupa građana civilnog društva „Volonteri i prijatelji Konjica“ obratili su se Komisiji za predstavke i pritužbe OV Konjic sa zahtjevom za pokretanjem postupka utvrđivanja odgovornosti općinskih službenika i preduzimanje na zakonu zasnovanih mjera protiv istih zbog propusta počinjenih tokom proteklih godina i pasivnosti u radu po predmetu izdavanja urbanističkih saglasnosti i izgradnje invalidskog lifta za dječaka Belmina Kozića.

Predsjedniku Komisije Dženadinu Podrumu dostavljen je spis sa prilozima iz kojih je vidljiv ne/rad Službe za prostorno uređenje, građenje i obnovu općine Konjic u ostvarivanju i zaštiti ljudskih prava i sloboda dječaka Belmina Kozića iz Konjica garantovanih UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom, UN Konvencijom o pravima djeteta i domaćim pozitivnim propisima.

Istovremeno, sa predmetom je upoznat i predsjedavajući OV Konjic Ivan Karlović od kojeg je zatraženo da u skladu sa ovlaštenjima bude podrška s ciljem efikasnog rada i postupanja nadležne komisije, kako bi nas u zakonski predviđenom roku povratnom informacijom obavijestili o mjerama i radnjama koje su poduzeli iz svoje nadležnosti.

Podsjećamo, stalno radno tijelo Općinskog vijeća Konjic je i Komisija za predstavke i pritužbe koja je formirana Odlukom broj: 03-05-12-3963/12 od 27.12.2012. godine i čiji sastav čine: Dženadin Podrum, predsjednik, Dženan Lepara, zamjenik predsjednika, Selim Novalić, član, Miralem Džino, član i Edin Maksumić, član.

Volonteri i prijatelji Konjica pozdravljaju promptnu reakciju predsjednika Podruma koji je zakazao prvu sjednicu Komisije za 30.01.2014. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar