utorak, 7. siječnja 2014.

VOLONTERI KONJICA INFORMISALI PREMIJERA NIKŠIĆA DA DJEČAK BELMIN KOZIĆ NAPUŠTA STAN






Aktivisti „Volontera i prijatelja Konjica“ jutros su na protokol Vlade FBIH u Sarajevu predali dopis kojim informišu premijera Nikšića o novonastaloj situaciji u vezi dječaka Belmina Kozića iz Konjica kojem je blokrana izgradnja invalidskog lifta u naselju Varda u općini Konjic još od 2009. godine.

U svom dopisu otvoreno su ukazali na brojne nepravilnosti u radu resorne službe općine Konjic, pozitivnom rješenju iz Mostara, kao i odluci njegove majke Fatime da se preseli u polufinalno uređeni stan u naselju Orašje, odnosno sili prilika koje su nakon dugih godine psihički iscrpile i uticale da majka odustane od izgradnje invalidskog lifta u sadašnjoj zgradi stanovanja.

Posjećamo, prošle godine premijer Vlade FBIH Nermin Nikšić, nakon molbi volontera i aktivista Belminovog tima iz Konjica izrazio je spremnost za podršku izgradnji invalidskog lifta ovom dječaku. Obzirom na novonastalu situaciju i činjenicu da se odustalo od izgradnje invalidskog lifta „Volonteri i prijatelji Konjica“ su u dopisu konkretno predložili način na koji premijer može pomoći dječaku.

Iskreno vjerujemo, da pomoć i podrška neće izostati ni ovaj put.

Konjic, 07.01.2014.

Nema komentara:

Objavi komentar