srijeda, 5. veljače 2014.

KONJIČKI SOCIJALNI RADNICI ČULI ZA BELMINA?

U proteklih par godina Volonteri i prijatelji Konjica imali su u uskoj saradnji sa JU Centar za socijalni rad općine Konjic zajedničke i građani Konjica se sjećaju, vrlo uspješne humanitarne akcije za ugrožene sugrađane na širem području općine Konjic (porodice Alibegović, Plavčić, Čorić..).


Podstaknuti zaprimljenim informacijama, da su uposlenice JU Centar za socijalni rad općine Konjic proteklih dana obavili službeno razgovor sa porodicom dječaka Belmina Kozića i da pokušavaju da im pomognu, VIPK su uputili dopis kojim pozdravljaju taj postupak i traže odgovor na upućeni poziv od prije godinu dana da se dječaku pomogne.

„Vi se niste odazvali, niti ste za ovu godinu dana pokazali vidljivi interes, iako ste svi, posebno Vaši uposlenici bili upoznati o problemima dječaka. Za njegove patnje posredstvom gotovo svih medija čula je cijela Bosna i Hercegovina. Dužni ste nam odgovor – zašto se niste pojavili na sastanku i šta činite da samohranoj majci sa djetetom pomognete?“- navodi se u dopisu VIPK-a od 20. januara 2013. godine.

Istovremeno, na upoznavanje dostavljen je Centru printani dokumenat "Izvještaj Belmin Kozić januar - decembar 2013" sačinjen na 55 stranica sa ukupno napisanih preko 15.000 riječi i uz brojne fotografije i press clipping.

PRESS VIPK-a
Konjic, 30.01.2014.

Nema komentara:

Objavi komentar