subota, 15. veljače 2014.

OČISTITE UŠI LOKALNI VLASTODRŠCI I ČUJTE GLAS NARODA


Večeras smo na poziv neformalne grupe građana “Plenum građana Konjica” odazvali se na sastanak koji je trebao da se održi u Drvenoj sali Narodnog univerziteta Konjic sa početkom u 18 sati.

Kako smo informisani od strane Aziza Čajića, vođe ove grupe građana od strane direktora Adema Hadžajlije, dobio je usmenu saglasnost  za prostoriju. Međutim, građani su naišli na zaključana vrata zbog čega su odlučili tražiti povratnu informaciju za ovako neodgovorno ponašanje i predloženo je da ubuduće sva komunikacija sa imenovanim ide pismenim putem.

Prisutni građani tražili su da imaju s nama sastanak, pa smo isti odmah održali u Caffe CUP 2. Svi su izlagali svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u općini Konjic. Upoznali su nas sa koracima koji su oni preduzeli u cilju sutrašnje organizacije mirnih protesta koje su i najavili putem lokalnog radio Konjica. Građane Konjica podržavamo i uvijek smo podržavali, posebno djecu i mlade. Svjedoci smo brojnog nezadovoljstva i nepravde koja se čini prema njima. Teškom mukom, barem djeliće toga, ispravili smo i usmjerili na pravi kolosijek. Svi naši članovi mogu i imaju pravo da kao građani učestvuju u radu “Plenuma građana”, ali naša grupa neće biti organizator Plenuma, niti protesta u gradu Konjicu.

Jasno i glasno smo naveli svojih deset razloga zašto smo nezadovoljni administracijom općine Konjic. Naše saopštenje od subote, 08. februara 2014. godine pročitalo je oko 3.000 posjetilaca Fan page na Facebook-u, što nam govori da smo uvijek bili i ostali na pravom putu.https://www.facebook.com/notes/ngg-cd-volonteri-i-prijatelji-konjica/konjic-dostojanstveno-poru%C4%8Dio-lopovi-nas-ne%C4%87e-voditi/740454452645384

Ukoliko zahtjeve građana ovaj put žele čuti tvrde uši lokalne vlasti vrlo rado ćemo proslijediti naše sugestije i ideje kako može bolje. S razlogom smo i dalje mišljenja, da naša trenutna lokalna vlast nema sluha za svoje građane i podržavamo njihovu smjenu. Ljudski život je isuviše vrijedan, da bi se neodgovorni pojedinci igrali s njim.

PRESS VIPK-a
Konjic, 13.02.2014.

Nema komentara:

Objavi komentar