subota, 15. veljače 2014.

TRUHLA HUMANOST OPĆINSKIH BIROKRATA SRUŠILA IZGRADNJU BELMINOVOG LIFTA


Na adresu naše grupe zaprimili smo odgovor Dženadina Podruma, predsjednika Komisije za predstavke i pritužbe Općinskog vijeća Konjic, kojim nas informiše, da su usvojili zaključak iz kojeg čitamo apsurdno pojašnjenje u kojem je isključivo humanost Službe za prostorno uređenje, građenje i obnovu srušila izgradnju Belminovog lifta (?!).

Podsjećamo, na početak ove priče:
https://www.facebook.com/notes/ngg-cd-volonteri-i-prijatelji-konjica/%C5%A1ta-je-truhlo-u-op%C4%87ini-konjic-zatra%C5%BEena-odgovornost-slu%C5%BEbenika-koji-su-zagor%C4%8Dava/733426543348175

Volonteri i prijatelji Konjica sačinili su odgovor pomenutoj Komisiji, čiji sadržaj u cjelosti prenosimo:

„Poštovani predsjedavajući i ostali članovi Komisije,
drago nam je da ste na našu predstavku odgovorili vrlo brzo što je za svaku pohvalu, ali izgleda da ste i Vi u svojoj brzini „išli krajnje humano“ i pokazali taj „human stav“.

Od Vas smo tražili da iscrpno isčitate naše materijale koje smo vrijedno skupljali i plaćali našim novcem i u konačnici dostavili Vama. Sav naš trud bacili ste pod noge, jer kako tvrdite, razmatrali ste i analizirali sve akte koje je donosila Služba za prostorno uređenje, građenje i obnovu. Pomno ste slušali obrazloženje pomoćnika načelnika pomenute službe. Toplo se nadamo, da tema ovog sastanka nismo bili mi, već da ste radili posao zbog kojeg ste izabrani i plaćeni novcem građana u čijem interesu bi trebali da radite. Ovdje taj interes, mi nismo prepoznali, već ste nam obrazložili krajnje smješan jednoglasno usvojen zajednički stav od strane svih vas, koji činite ovu Komisiju.

Po pitanju zaključka koji ste donijeli i Vi ste kao i Služba za prostorno uređenje, građenje i obnovu zaista išli prebrzo pri tome ne vodeći računa o Belminovim ljudskim pravima koja su urušena nečijim ne znanjem i ne radom.

Mi nismo ti koji će prstom uprijeti i na svjetlost dana izvesti službenika/cu koji/a je upropastio/la izgradnju invalidskog lifta za ovog dječaka, (to je bio Vaš zadatak), ali ćemo Vam kroz ovaj dopis valjda staviti do znanja da niste uradili ovaj posao onako kako ste trebali. Neko je ovdje debelo odgovoran. Tog nekog ste Vi svojim površnim pristupom debelo zaštitili.

Od Vas ponovo tražimo, preispitivanje i detaljnu analizu svih naših akata dostavljenih Vama na razmatranje.

Znamo da ova korespodencija može ići u nedogled. Svjesni smo da ćemo dobiti ponovljeni odgovor. Ali, ukoliko odlučite isto, ono što Vi treba da znate poštovani članovi Komisije, g.Dženane Podrum, g. Dženane Lepara, g. Selime Novaliću, g. Miraleme Džino, g. Edine Maksumiću, jeste da Vama Vašu procjenu pomenutog predmeta ostavljamo u amanet zajedno sa svom materijalnom i duševnom boli koja je nanesena ovom dječaku i njegovoj majci u četverogodišnjoj borbi za osnovna ljudska prava.

Vjerujemo, da zajednički dijelimo mišljenje, da neznanje, traljavost i nesposobnost nemaju, nikada nisu, niti će bilo kada imati zrno humanosti, pa Vas molimo da ubuduće dobro pazite kako ćete i u kojim prilikama upotrebljavati ovu riječ.

Konjic i njegovi građani još uvijek imaju veliko srce, pa će Belmin naći svoj mir bili Vi uz njega ili ne.

PRESS VIPK-a
15.02.2014. godine

Nema komentara:

Objavi komentar