utorak, 27. svibnja 2014.

PO MUCI SE POZNAJU JUNACI


Članovi Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ (VIPK) u protekla dva dana pružali su podršku Crvenom križu općine Konjic, Udruženju Natura AS, OO SDP Konjic, Karate klubu Igman Konjic i Medžilisu Islamske zajednice Konjic u prihvatu, sortiranju i utovaru velikih količina prehrambenih artikala, hrane za bebe, vode, sredstava za higijenu, odjeće i dr., koju su građani Konjica srcem donirali za stanovništvo poplavama ugroženih područja širom Bosne i Hercegovine.


Jutros je iz našeg grada na odredište u Konjević Polje uspješno otpremljen veliki kamion firme „Kristal-komerc d.o.o. Konjic“ sa donacijom pomoći iz Konjica. Dio paketa sa prikupljenom pomoći su tokom noći prevezeni i do Željeznog Polja.




Nakon izuzetnog herojstva u prvim kriznim momentima na području Maglaja konjičkih raftera predvođenih Samirom Krivićem i drugim spasiocima s ponosom ističemo naše plemenite sugrađane, komšije, privatnike i brojne druge dobre ljude, koji velikim odzivom u akcijama prikupljanja pomoći širom teritorije općine Konjic nastavljaju uljepšavati sliku našeg grada.

VIPK ozbiljno shvata situaciju koja je zadesila građane cijele Bosne i Hercegovine, i ne samo da je spreman pomoći, nego i pomaže, te će pomaganje i nastaviti.

Konjic,19.05.2014. godine

Nema komentara:

Objavi komentar