utorak, 27. svibnja 2014.

PRVI KORACI PODRŠKE ŠEHIDSKOJ PORODICI TUKIĆ

Općinska Služba za pitanja boraca, invalida, izbjegla i raseljena lica i socijalnu zaštitu će u narednom periodu dostaviti Udruženju porodica šehida i poginulih boraca svu raspoloživu dokumentaciju vezano za izradu i posthumnu dodjelu „Povelje sa zlatnim grbom općine Konjic“ iz 2006. godine, zaključak je sastanka održanog 21. aprila 2014. godine.

Pored Jasmina Tukića, sastanku su prisustvovali Enes Halebić Rena (predsjednik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca), Midhat Mitko Pirkić (ratni komandant ARBiH), Mustafa Kurtić (član UO VIPK), Ramiza Tabak i Aziz Čajić (Plenum građana Konjica) i Edin Mujak (pomoćnik načelnika).


Na inicijativu našeg udruženja, a uz podršku Plenuma građana Konjica sazvan je i održan sastanak podrške članovima porodice Tukić, 18. aprila u Drvenoj sali kojem su prisustovali brojni građani našeg grada.
Prvi koraci su već urađeni, a o daljem ishodu primjedbe koju su posredstvom medija iskazali roditelji šehida – pripadnice Armije RBiH Jasminke Tukić, koja je položila život za odbranu Bosne i Hercegovine na borbenom zadatku na području konjičke općine (1974.-1992.), javnost će biti blagovremeno informisana.

Konjic, 23.04.2014. godine

Nema komentara:

Objavi komentar