utorak, 27. svibnja 2014.

ZBOG LAŽNE NAGRADE ZA NAJVEĆU ŽRTVU - HITAN SASTANAK!



Uznemireni suzama Zinete i Smaila Tukića, roditelja prve pripadnice Armije RBIH-šehida Jasminke Tukić u sinoćnjem prilogu Hayat TV, Upravni odbor Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ saziva hitan sastanak i pokreće građansku inicijativu s ciljem da se pruži podrška porodici i da se zajedničkim snagama utiče na lokalnu vlast koja bi trebala da učini sve i uruči priznanje u skladu sa nazivom, a gusano odloži u arhivu općine Konjic do 16. juna 2014. godine, Dana općine Konjic.



Jasminka (Smaila) Tukić, je prva pripadnica Armije RBIH-šehid koja je položila život za odbranu jedine domovine Bosne i Hercegovine na borbenom zadatku na području konjičke općine! (1974.-1992.)


„Od prošle godine, kako sam saznala, da je to gusani grb, a ne zlatni, razmišljam i svaki put se uznemirim i bude mi teško kada pogledam na stolu priznanje, kao da mi nešto govori - Nosi me, nisam ti zlato!“, kazala je majka Zineta Tukić predsjedniku Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ Adisu Muhibiću u jutrošnjem telefonskom razgovoru.

Sastanak će se održati hitno – danas, 18.04.2014. godine sa početkom u 19 sati u Drvenoj sali narodnog univerziteta u Konjicu. Ovo je građanska inicijativa i cilj nam je da se odazovu i budu podrška istinske patriote čiji su najmiliji odbranili Konjic i BiH. Također, dobrodošli su svi koji istinski osjećaju ovi nepravdu.


Posebno pozivamo predstavnike svih političkih partija u OV Konjic, sve boračke organizacije i druga udruženja građana, da se priključe ovoj inicijativi i svi zajedno ispravimo nepravdu učinjenu ovoj porodici šehida.

Očekujemo i prisustvo porodice Tukić.

UPRAVNI ODBOR VIPK

Konjic,18.04.2014. godine

PRILOG: HAYAT TV, 17.04.2014. Pogledaj video!
https://www.youtube.com/watch?v=51BRtCn79Qs

Nema komentara:

Objavi komentar