utorak, 27. svibnja 2014.

PRIPREME ZA SVJETSKI DAN ROMA


Rukovodstvo „Udruženja Roma općine Konjic“ i udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“, povodom 8. aprila, Svjetskog dana Roma, večeras su u Čelebićima održali radni sastanak.

Predstavnici dva udruženja međusobno su se informisali o svome radu, o problemima sa kojima se susreću, te o međusobnoj budućoj saradnji. Predsjednik „Udruženja Roma“ Hašim Ahmetović iznio je osnovne zadatke i ciljeve svoga udruženja, podatke o broju i strukturi Roma, od koji se školuje samo njih osam.

Sekretar Udruženja Zaim Seferović, informisao je prisutne o sadržaju okruglog stola, kojem je prisustvovao danas u Mostaru, a koji je održan u organizaciji OSCE-a i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta HNK.

Predstavnici Roma govorili su o komunalnim problemima u Kralupima, a Hasan Ahmetović je naglasio, da je jedan od dvojice Roma sa područja općine Konjic koji ima zaposlenje i zdravstveno osiguranje.

Predstavnici dva udruženja dogovorili su međusobnu saradnju na rješavanju pitanja Roma u općini Konjic. Delegaciju udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ u sastavu Nadja Poplata, Zoran Hadžiosmanović i Mirsad Čukle, predvodio je predsjednik Adis Muhibić.

Aktivisti su prihvatili srdačan poziv predsjednika Ahmetovića, te će sutra 8. aprila, prisustvovati svečanom obilježavanju Svjetskog dana Roma, koje se već tradicionalno održava u Osnovnoj školi „Čelebići“.

Konjic, 07.04.2014. godine

Nema komentara:

Objavi komentar